Първи Игумен и Игумен на манастира е Селим бей.

След препострояването на разрушения храм в 1856 г, игумен става:

Монах Стефан игумен на манстира в периода (1933 – 1949 г.)

От (1949 – 1971 г.) – игумен на манастира е Архимандрит Доротей

По негово време манастирът сериозно укрепва и развива стопанската си дейност, толкова необходима за самоиздръжката на манастира. Съдят се 45 декара с лозя.

От (1971 – 2002 г.) – Игумен на манастира е дядо Пахомий Василев, благодарение на когото манастирската градина се превръща в “райско” кътче.

От (2002 г. – 2004 г.) – Игумен на манастира е архимандрит Теодосий, който привежда под монашеската си мантия на 22 декември 2003 монах Йеротей.
Монах Йеротей, скоро бива въздигнат по божията милост за йеромонах – на 16 май 2004 година в храма „Света Богородица“ в Несебър от митрополит Йоаникий Сливенски. 

Yerotei_Kosakov_Episkop_Agatopolski-abbot-Pomorie-Monastery
От 1 януари 2005 г. е назначен за игумен на Поморийския манастир, йеромонах Йеротей, скоро отличен с офикия архимандрит през 2008 г.

По решение на Св. Синод на 01.10.2014 г. е хиротонисан за епископ с титлата АГАТОПОЛСКИ в храм „Успение Богородично“, гр. Сливен, и назначен за Викарий на Сливенския митрополит, която длъжност изпълнява и до днес.

Негово Преосвещенство Агатополски епископ Йеротей  е всеизвестен с Гостоприемството си.
Той е издател на манастирското духовно издание, “Манастирски Лист”, както и инициатор на изграждането на Официалната Интернет страница на Поморийският Манастир св. ВМЧК Георги Победоносец. Епископът активно проповядва в околията и организира духовно-просветни мироприятия в Сливенска Епархия.

В манастира бяха проведени възстановителни работи  на части от манастирското килийно крило по инициатива на отец Йеротей и бяха извършени успешно, укрепителни дейностви и основен ремонт в манастирската църква Св. вмчк. Георги в периода 2018 – 2020 г.