След дълго продължилият от миналата есен, крайно наложителен ремонт на Църквата в Манастира св Георги в Поморие. Най-после радост възсия в сърцата на братството и на жителите на град Поморие. Когато по божията милост Стройтелните Работи по преиздигането на страничните стени, обновяването на подовата настилка, греди и покрив, продължила около 8 месеца, завърши по рано от очакваното. Храмовата сграда, бе възстановена в идентичния си вид преди ремонта и чрез молитвите на Св. ВМЧК Георги и по неговата воля обновяването на Храма бе завършено и ознаменувано с обичайната ежегодна празнична Празнична Света Литургия на 6 Май (на който Празнува и Българската Армия) , за която хора се стичат в многообичаната обител на св. Георги от цялата страна и чужбина. Промислително и строгите Мерки ограничаващи, достъпа на хората до Светата Обител във връзка с пандемията на Коронавирусното заболяване (COVID-19), което покоси света, бяха отменени малко преди празника на извънредно много почитания в България светец св. Георги, така че по-смелите, здрави хора можаха да вземат очастие в Светата Божествена Литургия, която се отслужва за Чест и Слава на Божият Мъченик страстотерпец Георги. За радост на неуспелите да вземат участие в Светата Литургия и да приемат светите Христови Тайни, тази година службата бе записана и излъчвана онлайн. Както обикновенно службата, бе отслужена с участието на Негово високо преосвещенство митрополит Йоаникий и Игуменът на Манастира Епископ Йеротей Агатополски.


Братството на Манастира, Благодари сърдечно на всички взели участие в възстановителните работи на манастира, на всички допринесли с безплатен труд за празника, на всички пожертвали финансови средства, благодарение на който бързото-възстановяване на манастира, стана Реалност.

Молителстваме за целият свят, за чедата на Родната ни православна църква и скорошното прекратяване на възникналата Епидемия, която донесе скръб на света, но едновременно с това и ни предостави още една спасителна епитимия, чрез която Бог призова всеки човек към своевременно покаяние.

Достойно ни се чини да завършим цитирайки думите на Негово Високо Преосвещенство Патриарх Неофит по време на великия пост в неговата отправена към всички българи Молитва за България –
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!

Радост възсия в Сърцата ни ! В Обновената църква на Поморийски манастир св. великомъченик Георги се отслужи Празнична Света Литургия за Гергьовден 06.05.2020

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *