На празника на Пресвета Богородица, в централния енорийски храм в град Несебър, бе отслужена Златоустова Света Литургия с Благословението на Негово Високо Преосвещенство митрополит Йоаникий от Негово Преосвещенство Епископ Йеротей (Агатополски).

Предния ден вечерта на 14 Август, след Вечерната Служба с участието на голямо множество духовници, иподякони и миряни бе извършено традиционното Литийно Шествие по улиците на Морския Град Несебър с чудотворна икона на Пресвета Богородица. Шествието е особено нужно в трудните времена през който минава в момента, родината ни църквата ни и въобще обществото. Във връзка с извънредната ситуация с пандемията от Коронавирус (COVID-19), бяха предприети и обичайно всички мерки за предпазване на участващите в Молитвеното събитие.

Видео с Литийно Шествие с Чудотворната икона на Св. Богородица

Надяваме се и молителстваме непрестанно, по-молитвите, на Пресвета Пречиста и Благословена наша владичица Богородица и молитвеното застъпничество на светийте, Бог ще пази Българския народ, православната вяра и всички почиващи в курортният град Несебър от взяко едно зло !

Тържествено Литийно Шествие в гр. Несебър в чест на Успение на Пресвета Богородица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *