На 17.04.2021 на вечерното богослужение в поморийския манастир “Св. Вмчк Георги” послушникът Емил Костадинов Младенов прие монашеско пострижение с името ЕЛЕВТЕРИЙ (в чест на св. свещеномъченик Елевтерий).






Великият Божи промисъл избра пострижението промислително през таз-годишния Великия Пост да се извърши в началото на празника на великата наша майка-покровителка на всички каещи се св. Мария Египетска, по чийто стъпки избра да върви новопостриганият отец Елевтерий в мире Емил . 

Пострижението извърши Негово Преосвещенство Агатополски Епископ Йеротей с Благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Йоаникий.

Под мантия послушникът беше воден от архимандрит Димитър Наместник на гр. Ямбол.

 

 

На тържеството присъстваха свещеници от Поморие и Ахелой, както и гости от Бургас, Сливен, Пловдив и други.

По манастирска традиция след пострижението монах Елевтериий беше съпроводен от всички до килията си при пеенето на “Достойно ест“, след което всички гости бяха поканени на скромна монашеска постна трапеза.

Спасявай се в Господа, брате Елевтерий, защото по-добре е да се напусне манастирът и да се живее в света живот, който съответства на собственото ни желание, отколкото, живеейки в манастира с враждебно чувство към него, да живеем живот, който изобщо не съответства на монашеските правила.
Но аз съм убеден в твоята силна вяра!


Да им е честит новият съработник на Божията нива!

Ново монашеско пострижение на монах Елевтерий в поморийски манастир “Св. вмчк. Георги” – 17.04.2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *